Peanutbutter-cookies

Klassisk amerikansk udgave af de lækre småkager bagt med grov peanutbutter og grofthakket mørk chokolade.

Ca. 14-16 stk.

Ingredienser

200 g hvedemel
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
100 g rørsukker
75 g mørk muscovadosukker eller farin
125 g smør
300 g grov peanutbutter
1 stort æg
100 g mørk, grofthakket chokolade

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands konfektsmåkager med hvid chokolade og tranebær

 

Fremgangsmåde

Bland mel, majsstivelse, natron, vaniljesukker og de to slags sukker. Smuldr smørret ind i den tørre blanding enten med fingrene eller ved hjælp af en røremaskine. Tilsæt peanutbutter samt æg og rør dejen sammen, hæld den grofthakkede chokolade i til sidst og rør den lige akkurat ind i dejen.
Sæt dejen på køl i mindst en time. Lad den gerne stå til næste dag, hvis du ikke har tid til at bage samme dag, som dejen tilberedes.
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir.
Form ca. 14 kugler af dejen (ca. ½ dl dej pr. kugle).
Læg halvdelen af kuglerne på bagepladen og tryk dem ud, til de er ca. 1 cm høje. Bag kagerne i 10-15 min. afhængigt af din ovn og af småkagernes tykkelse – de skal blot være gyldne i kanten.
Lad småkagerne køle af på pladen, til de er så faste, at de kan flyttes over på en rist. Bag den anden halvdel af dejen på tilsvarende vis.

TIP Den mørke chokolade kan erstattes af eller suppleres med saltede peanuts.