Pistaciesmåkager uden sukker

En skøn småkage bagt med citron, skyr, vanilje og pistaciekerner. Som erstatning for sukker er der brugt Perfect Fit.

40-50 stk. 

Ingredienser

50 g smør
50 g Perfect Fit (sødemiddel)
1 æggeblomme
2 usprøjtede citroner
35 g skyr
Korn af 1 vaniljestang
100 g pistaciekerner (finthakkede)
140 g mel
½ tsk. bagepulver
Et lille nip hjortetaksalt
 

PRØV OGSÅ: Harlekin-småkager
 

Fremgangsmåde

Arbejd tempereret smør, sødemiddel, æggeblomme, fintrevet skal af begge citroner, 1 spsk. citronsaft, skyr og vaniljekorn sammen.
Hak pistaciekernerne og tilsæt dem til smørmassen sammen med mel, bagepulver og hjortetaksalt.
Arbejd det hele sammen og stil dejen på køl i et par timer. Arbejd derpå dejen kortvarigt igennem, til du har en ensartet, kold småkagedej.
Rul dejen ud til 3 mm’s tykkelse og stik kagerne ud med en udstikker (ca. 4 cm i diameter).
Bag kagerne gyldne og fine ved 180° (8-12 min.).