Polentakage

Lækker polentakage med citrus-sirup

Foto: Martin Tanggaard

6-8 personer

Det skal du bruge:
35 g daggammelt, fintrevet hvidt brød
200 g sukker
40 g smuttede, hakkede mandler
75 g finkornet majsmel (polenta)
Fintrevet skal af 1 citron og 2 appelsiner (usprøjtede)
1½ tsk. bagepulver
4 æg
195 g majsolie

Citrus-sirup:
Saften af 1 citron og 2 appelsiner
Ca. 85 g sukker
1 nellike
1 kanelstang

Pynt:
Revet appelsinskal
Hakkede hasselnødder
Mynteblade

Sådan gør du:
Bland brød, sukker, mandler, majsmel og citrusskal. Tilsæt sigtet bagepulver, æg og olie og rør det godt sammen. Hæld dejen i en smurt ovnfast form (ca. 20 x 35 cm) og bag den i nederste halvdel af en 175° varm ovn i 35-40 min.

Kog ingredienserne til citrussiruppen i 20-25 min., til den begynder at tykne. Prik den lune kage med en gaffel og hæld siruppen over. Lad kagen blive kold og pynt den med appelsinskal, nødder og mynte.

Lækre linser

Lækre muffins