Torsdag d. 19. april 2012 - af Kim Gravenhorst
Rabarber-muffins
Lækker rabarberkage med hvid chokolade

Ca. 18 stk.
Det skal du bruge:
225 g smør
225 g sukker
4 æg
225 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
100 g hakket hvid chokolade
75 g hakkede mandler
2 dl rabarberkompot (se opskrift nederst på siden)
Lidt flormelis til pynt
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker og æg godt sammen, tilsæt mel og bagepulver og pisk det hele sammen. Rør chokoladen og mandlerne i og hæld dejen i små papirforme. Kom en klat rabarberkompot i hver muffin og bag kagerne i 20 min. ved 175°. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden de serveres med et drys flormelis.
Opskrift på engelske chokolademuffins
Opskrift på rabarberkompot med estragon
Ca. ½ l kompot. Velegnet til fx stegt fjerkræ
Det skal du bruge:
500 g rabarber
2 usprøjtede lime
½ dl vand
300 g sukker
2 spsk. friske estragonblade
Sådan gør du:
Rens rabarberne og skær dem ud i 3 cm lange stykker. Riv skallen af limene og pres saften af frugterne. Kom limeskal og -saft, vand og sukker i en gryde og giv det et opkog. Tilsæt rabarberne og bring det hele til kogepunktet igen. Tilsæt hakket estragon og lad det simre i et par minutter, før gryden tages fra varmen, og kompotten afkøles. Sigt væden fra kompotten og kog den ind til en sirup. Lad siruppen køle af og rør den i kompotten.
TIP
Tilbered kompotten med eller uden estragon alt efter behag. Estragonen giver kompotten en let lakridsagtig smag, og det går fint også til kager og desserter.