Rabarberroulade

Skøn rabarberroulade med vanilje.

Foto: Martin Tanggaard

12-15 skiver

Det skal du bruge:
Dej: 3 æg str. L, 125 g sukker + lidt ekstra, 60 g kartoffelmel, 60 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver.

Rabarber: 300 g vinrabarber, ca. 150 g sukker, ½ vaniljestang.

Tilbehør: Flormelis, jordbær, flødeskum eller cremefraiche 38 %.

Pynt: Mynte.

Lav også: Lækker citronfromage

Sådan gør du:
Rabarber:
Rens rabarberne og snit dem i 1 cm lange stykker. Bland sukkeret med vaniljekorn og den finthakkede vaniljestang og vend det med rabarberne. Lad det trække i 1 time. Kom blandingen i en gryde og varm den langsomt op, til rabarberne safter og koger ud. Tilsæt kun vand, hvis det er ved at koge tørt. Smag evt. til med lidt mere sukker og lad det afkøle helt.

Dej:
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Bland de to slags mel og bagepulveret og rør det i æggeblandingen. Fordel dejen i et jævnt lag på en plade med bagepapir. Sæt pladen midt i en 210° varm ovn i 8 min. Vend straks kagepladen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Læg et lunt viskestykke hårdt opvredet i varmt vand over et kort øjeblik. Fjern viskestykket og det øverste stykke papir og lad bunden "dampe" af et ganske kort øjeblik.

Lav også: Skønne hindbærsnitter

Fordel rabarbermassen over, uden at det kommer helt ud i siderne. Rul kagepladen stramt sammen vha. det nederste stykke bagepapir. Lad rouladen afkøle helt. Tilbered gerne rouladen ½-1 dag før brug, så den "sætter" sig. Opbevar rouladen i køleskabet indpakket i bagepapiret. Drys med flormelis inden servering.