Tirsdag d. 25. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Rabarbertærte med marcipan
Rabarbertærte er en rigtig sommerlig tærte. Brug rabarberne fra haven til at lave en skøn rabarbertærte

Opskrift på rabarbertærte med marcipan
Tid: 25 minutter.
Hviletid til dejen: 30 minutter.
Bagetid: 20 minutter.
Antal: 6-8 tærtestykker.
Mørdej:
175 g hvedemel
85 g smør
1 spsk. vand
Fyld:
600 g rabarber
100 g marcipan
60 g rørsukker
Drys:
Perlesukker
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med mascarponecreme
På femina.dk kan du finde endnu en dejlig opskrift på rabarbertærte med marcipan
Prøv også familiejournal.dk's bud på en lækker rabarbertærte
Fremgangsmåde til rabarbertærte
Mørdej: Hæld melet i en røreskål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet med fingrene. Tilsæt vand og saml massen til en sammenhængende dej uden at ælte mere end højst nødvendigt. Lad dejen hvile i 30 minutter på køl.
Tænd ovnen på 200°.
Fyld: Rens rabarberne og skær dem i 3 cm store stykker. Riv marcipanen groft. Bland rabarber, marcipan og sukker i en skål.
Tærte: Rul med en kagerulle dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord. Flyt forsigtigt dejcirklen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg rabarberfyldet på midten af dejcirklen og fold kanterne op omkring fyldet. Drys med perlesukker og bag din rabarbertærte i ovnen i ca. 20 minutter, til bunden er gennembagt.
Servér gerne din rabarbertærte lun med en skefuld cremefraiche eller flødeskum til.
Tip: I stedet for at bage én stor rabarbertærte kan du rulle dejen ud i seks cirkler til fine portionstærter.
PRØV OGSÅ: Tærte med sommerbær