Roulade med citroncreme

4 portionerDet skal du bruge:Dej:3 æg str. L, 125 g sukker + lidt ekstra, 60 g kartoffelmel, 60 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk. fintrevet

Foto: Martin Tanggaard

4 portioner

Det skal du bruge:
Dej:
3 æg str. L, 125 g sukker + lidt ekstra, 60 g kartoffelmel, 60 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk. fintrevet citronskal (økologisk).

Citroncreme: Saften af 1 citron, 1 glas lemon curd (340 g), 250 g mascarpone.

Tilbehør: En god kop kaffe.

Skøn daimis

Sådan gør du:
Citroncreme: Rør citronsaften, den halve mængde lemon curd og mascarponen sammen. Sæt blandingen til side.

Roulade: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Bland de to slags mel og bagepulver og sigt det i æggeblandingen. Rør citronskal i og fordel dejen i et jævnt lag ud over en plade med bagepapir. Bag kagepladen midt i en 210° varm ovn i 8 min.

Tag kagen ud af ovnen, når den begynder at få den mindste smule farve. Vend den straks (inkl. bagepapiret) ud på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Læg et lunt viskestykke hårdt opvredet i varmt vand over et kort øjeblik. Fjern viskestykket og derpå det øverste stykke bagepapir. Lad bunden "dampe" af et ganske kort øjeblik. Fordel citroncremen over kagepladen, uden at den kommer
helt ud i siderne.

Fordel derefter den resterende lemon curd over cremen i en tynd stribe på tværs. Rul kagepladen stramt sammen vha. det nederste stykke bagepapir. Lad rouladen afkøle helt. Rouladen kan tilberedes dagen før brug og opbevares i køleskabet indpakket i bagepapiret.

Lækre muffins