Sacherdrøm

Chokoladekage med marcipan, rom og abrikosmarmelade. Kagen er toppet med en karamelmasse af sukker, honning og fløde samt mandler og abrikoser.

Foto: Martin Tanggaard
 

Ingredienser

Kage
40 g fløde
20 g honning
20 g kakao
65 g mørk chokolade
40 g smør
2 æg
100 g sukker
40 g marcipan
25 g mørk rom
50 g abrikos- eller appelsinmarmelade
½ tsk. bagepulver
90 g mel

Topping
130 g fløde
100 g sukker
50 g honning
90 g smør
200 g tørrede abrikoser
200 g mandler (gerne med skal)
 

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med amarenakirsebær fra La Glace
 

Fremgangsmåde

Kage: Opvarm fløde og honning sammen. Tag det af varmen og tilsæt derpå kakao og chokolade. Rør det sammen, til det er en ensartet masse. Tilsæt blødt smør og pisk det ud i chokolademassen. 
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt i en anden skål. Vend det i chokoladen.
Arbejd marcipan, rom og marmelade sammen til en ensartet, grødlignende masse og bland det i dejen. Bland bagepulveret i melet og sigt blandingen i dejen. Vend det hele sammen.
Hæld dejen i en springform, et ildfast fad eller en brødform og bag kagen ved 175° i ca. 70 min., til den er gennembagt. Lad kagen køle af.

Topping: Lun fløde, sukker, honning og smør og lad det småsimre i ca. 10 min.
Hak i mellemtiden abrikoser og mandler, men ikke for fint. Kom abrikoser og mandler i flødeblandingen og lad dem koge med i ca. 4 min.
Lad massen køle ned, til den er stiv (sæt den evt. på køl).

Bred massen ud over den bagte chokoladekage og bag derpå kagen ved 200° i ca. 7 min. – hold øje med, at toppen ikke bliver for mørk.