Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Inge Skovsdal
Sankt Hans muffins med jordbærskum
Sankt Hans muffins med skum af jordbær

Ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
125 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. L
1 tsk. vaniljesukker
½ dl mælk
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Fyld:
250 g friske jordbær eller andre bær
¼ liter piskefløde
Flormelis
Sådan gør du:
Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen.
Rør vaniljesukker og mælk i æggemassen og sigt hvedemel samt bagepulver i dejen. Rør dejen hurtigt sammen og fordel den i 12 smurte muffinforme.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 200°.
Lad kagerne køle helt af.
Fyld:
Skyl bærrene og skær dem i mindre stykker. Pisk fløden til skum, vend bærrene i og smag til med flormelis.
Skær toppen af kagerne, lav en fordybning i kagen ved at fjerne lidt af kagen med en ske. Fordel jordbærskummet i kagerne, læg låg på og drys med flormelis.
10 lækre kager og desserter med pærer:
10 lækre kager og desserter med pærer


Tarte tatin
En klassisk fransk tarte tatin laves egentlig med æbler, men det giver også et fremragende resultatet at bruge sæsonens nyplukkede pærer. Tærten bages på hovedet, men det er ikke så besværligt, som det lyder.






Pærekage med sprød smuldredej
Hyg dig med en lækker pærekage, der er hurtig og nem at lave - og perfekt til en regnfuld eftermiddag. Kagen kan også bages med æbler.


Pæretærte med vaniljerørt cremefraiche
Bagt pære med revet marcipan og kold vaniljecremefraiche sætter et perfekt punktum for en god middag.


Karamelliseret pære
Frisk og sød dessert, med lækker karamel og mandelsplinter som pynt.
Se opskriften her


Kanelsyltet pære med vaniljecreme
Denne dessert er perfekt til et middagsselskab. Smager fantastisk og er let og enkel at lave.


Bagt pære og chokolademousse
Lav en lækker dessert med bagt pære og chokolademousse.




Pære med chokolade
Enkel og sund dessert, lige til en hyggelig fredag aften.