Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt

Lækker konditorkage fra Conditori La Glace: en makron toppet med chokoladecreme og overtrukket med mørk chokolade. Værsgo - en lækker Sarah Bernhardt.

Mail Print

Søndag d. 2. november 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard

PrintPrint

Opskrift på Sarah Bernhardt:

10 stk.

Makronmasse:
2 æggehvider
180 g sukker
100 g marcipan

Trøffel:
500 g fløde
325 g chokolade (57 %)
Tempereret chokolade til at dyppe kagerne i (57 %) - se beskrivelsen nederst

TIP: Makronmassen kan også sprøjtes ud på en plade til små makroner, som kan anvendes som visitkager.

Brombæris fra La Glace

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke

Fremgangsmåde:

Makronmasse:
Bland 1 æggehvide med sukkeret, til alt sukkeret er fugtigt og grødagtigt i konsistens.
Arbejd marcipanen igennem på bordet, imens du lidt efter lidt tilsætter sukkergrøden. Det er yderst vigtigt, at der ikke kommer marcipanklumper i massen.
Den færdige marcipanmasse justeres med den sidste æggehvide, til du har en lind, ensartet og blank makronmasse.
Sprøjt makronmassen ud på en plade. Kagerne skal være ca. 5 cm i diameter - de vokser en del undervejs.
Bages ved 175º i ca. 20 min. Makronen skal være sej indeni - ikke gennemtør som en tvebak.

Trøffel:
Bring fløden til kogepunktet og hak chokoladen imens.
Kom den hakkede chokolade op i fløden og rør trøffelen, til al chokoladen er smeltet. Brug gerne en stavblender, så cremen bliver helt glat og ensartet.
Kom cremen i en ren skål, så den får en stor overflade - så afkøles den hurtigere.
Lad den køle af i ca. 2 timer.
Rør i den med en grydeske, til den får en fast og smørbar konsistens.
Smør trøffelen på bagsiden af makronerne, så de får kegleform.
Sæt kagerne på køl.

Temperér chokoladen (se nedenstående beskrivelse) - gerne i rigelig mængde, så du har noget at dyppe i.
Dyp de fine kager i chokoladen.

Prøv også opskriften på Sarah Bernhardt med rabarbercreme og hindbær 

Sådan tempererer du chokolade

Det er vigtigt, at du har rigelige mængder chokolade at arbejde med - f.eks. 1 kg. Det betyder nemlig bl.a., at tempereringen holder bedre, end hvis du anvender for små mængder.

Du smelter f.eks. 600 gram chokolade over et vandbad og finthakker de sidste 400 gram. Chokoladen i vandbadet skal over 43°. Tag den opvarmede chokolade af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade og lad under stille omrøring chokolademassen afkøle til 27°. Herefter opvarmes chokoladen til 31°. Chokoladen, som bliver tilovers, kan stilles til side og opbevares tørt og køligt. Når man igen skal anvende chokoladen, starter man blot processen forfra.

Othellolagkage fra La Glace

Relaterede Artikler

Chokoladekur: Endelig en kur der virker

Chokolademousse til Sense Kuren

Fastelavnsboller med grøn glasur

Honningkagemænd

Læs mere om

  • små kager
  • chokolade

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Julens chokolade er sund

Fødevarer der sænker dit kolesterol

Kaffetrøfler og 14 andre kuglerunde mundfulde

Napoleonskager

Chokoladekur: Endelig en kur der virker

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom

Hvis du er vild med lagkage, så få mere lagkage på familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00