Torsdag d. 27. december 2012 - af Marianne Knudsen / Foto: Jacob Ljørring
Signe Wennebergs appelsindessert
Signe Wenneberg er journalist og forfatter, og så har hun netop fået en andenplads i Den store bagedyst på DR. Her deler hun sin opskrift på den bedste nytårsdessert.

Det skal du bruge til Signes nytårsdessert:
Ca. 2 store, modne appelsiner
Hjemmelavede makroner:
250 g hasselnøddekerner
625 g sukker
2 æggehvider
Populære kageopskrifter og bagegrej
![]() |
12 opskrifter på sunde kager du altid må spise |
![]() |
Lav dine egne perfekte macarons med det komplette macaronkit inkl. opskrifter |
![]() |
Opskrift på lækker hjemmelavet Strawberry Cheesecake |
Råcreme:
1⁄4 l piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. sukker
Kornene fra en ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
Sådan laver du hjemmelavede makroner:
Hasselnødder og sukker blendes så fint som overhovedet muligt i en foodprocesser.
Æggehviderne tilsættes med blot en smule ad gangen og meget langsomt, mens der stadig blendes. Stop, så snart massen har konsistens som tyk havregrød, og inden den begynder at flyde.
Makronmassen kommes i en sprøjtepose med en lille, glat tylle (sprøjtetylle) og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir som små runde kager med en diameter som en femkrone.
Bag makronerne midt i ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

Læs om Signe Wennebergs
nytårsaften nedenfor
Sådan laver du råcreme:
Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne med sukker og vanilje til en tyk, luftig æggesnaps (den skal være helt lysegul, og der må ikke være hele sukkerkorn i).
Bland flødeskummet i æggesnapsen, ikke omvendt. Det er ulogisk, fordi man højst sandsynligt vil piske æggesnaps i en lille skål, men gør det i en stor, og kom flødeskummet i æggesnapsen. Gør man det omvendt, vil råcremen blive tynd og flydende. Gør man det rigtigt, får den cremekonsistens.
Sådan laver du appelsintrifliAppelsintrifli:
Skær de store, modne appelsiner ud i meget tynde skiver. Læg dem på et flot fad og knus makronerne herover. Læg et lag mere af appelsiner og makroner og slut af med råcreme eller creme chantilly.
Kilde: Mette Blomsterberg/DR.
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
Signe Wennebergs nytår
Signe Wenneberg, 44 år, journalist og forfatter til blandt andet bøgerne Spis din have, Lev livet selv og Haveterapi.
MIN NYTÅRSAFTEN
- Vi er en stor gruppe venner, som har holdt nytår sammen de seneste mange år. Det er ret hyggeligt, at man altid er de samme. Vi kender hinandens børn og har det rart sammen. Nogle år går det helt amok, og andre år er mere fredelige. Vi spiser altid det samme. Kamchatca krabber, salater og gode dressinger.
NYTÅRSTRADITIONER
- Vi fejrer nytåret på et stort sted i Jylland, hvor der er plads til os alle. Børnene er ved at være store nu, men de har virkelig elsket at have faste nytårstraditioner. Og det, at vi har været langt ude på landet i en skov, har betydet, at nytår har været noget ret eventyrligt. Især når der har været sne.
NYTÅRSTALE
- Vi hører altid dronningens nytårstale. Vi er omklædte, drikker champagne og spiser kransekage eller småbitte forretter.
NYTÅRSFYRVÆRKERI
- Vi køber helt overdrevet meget fyrværkeri. Jeg har jo drenge ...
NYTÅRSFORSÆT
- Det er egentlig gået godt med andre nytårsforsæt. I år har jeg det nytårsforsæt, at jeg skal tabe mig. Der har været lidt mange kager på det seneste.
SE HER: Har du også et nytårsfortsæt om at tabe dig, så meld dig ind i Ude og Hjemmes Slankeklub - måske er det dig som vinder en rejse til Thailand...