Tirsdag d. 1. april 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Skærekage med appelsin
Skærekagen med appelsin kan holde sig i flere dage på køkkenbordet. Her er kagen bagt med chokolade, der passer så fint sammen med appelsin, men du kan sagtens undvære chokoladen.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød














Lone Landmands skærekage med appelsin

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ingredienser
10-12 stykker
250 g smør
250 g flormelis
Fintrevet skal af en
usprøjtet appelsin
4 æg
250 g mel
1½ tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
150 grofthakket
mørk chokolade
Glasur
200 g flormelis
Saft af ½ appelsin
PRØV OGSÅ: Lone Landmands blåbærkage
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft).
Pisk smør og flormelis sammen, til det er lyst og ensartet.
Tilsæt appelsinskal og derpå æggene ét ad gangen under piskning. Pisk videre, til blandingen er luftig.
Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og chokolade. Vend dejen sammen med en dejskraber.
Beklæd en springform med bagepapir eller smør den grundigt. Hæld dejen i formen, glat overfladen ud og bag kagen i ca.
1 time afhængigt af din ovn. Test, om kagen er færdigbagt, inden du tager den ud af ovnen. Stik forsigtigt ned i midten med en kniv. Hvis dejen ikke klistrer til knivbladet, er kagen færdig.
Glasur: Lad kagen køle lidt af og overtræk den med en glasur rørt af flormelis og appelsinsaft.