Skærekage med kakao

Lone Landmands udgave af kagen, der i sin tid også var kendt under navnet "den-du-ved-nok". En lækker skærekage med kakao toppet med en dejlig glasur med smag af kaffe, vanilje og kokos.

20-25 stykker

Ingredienser

Kage
500 g rørsukker
4 store æg
450 g hvedemel
4 tsk. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
3 store spsk. kakao
4 tsk. bagepulver uden fosfat,
fx fra Skærtoft Mølle
4 dl sødmælk
300 g smeltet, afkølet smør

Glasur
200 g smør
7 spsk. kaffe eller mælk
3 spsk. kakao
3 tsk. vanilje eller vaniljeekstrakt
100 g kokosmel
375 g flormelis

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands "Gammeldags hvidtølskage"

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 190° (ikke varmluft). Smør et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm. Hvis du bager i en anden størrelse form eller i en form af gummi eller metal, ændres bagetiden, så du må tilpasse tiden efter form og størrelse.

Kage: Hæld rørsukker og æg i en røreskål og pisk blandingen lys og luftig – det tager ca. 10 min. at få sukkeret opløst. Bland mel, vaniljesukker, kakao og bagepulver og sigt blandingen ned i røreskålen. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør kortvarigt dejen ensartet.
Hæld dejen i den smurte, ovnfaste form og bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 min. afhængigt af din ovn og af formen, du valgte. Stik en tynd kniv i midten af kagen undervejs for at følge med i bagningen. Er der ikke klistret dej på den, er kagen færdigbagt. Bag den endelig ikke for længe, for så bliver kagen tør.

Glasur: Smelt smørret til glasuren i en lille gryde og bland de øvrige ingredienser i. Nogle bryder sig ikke om kaffesmagen, og da er mælk et brugbart valg. Fordel glasuren over den afkølede kage og lad overfladen stivne inden udskæring og servering.

En dejlig skærekage, som egner sig godt til at dele med mange.

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiseligt glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)