Tirsdag d. 30. september 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Skærekage med pærer
Lone Landmands skærekage med pærer er fint krydret med vanilje og kanel. Servér den, som den er, eller spis den med lidt cremefraiche rørt op med vanilje.

Lone Landmands skærekage med pærer

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
10-12 stykker
Ingredienser
4 pærer
Kornene fra 1 vaniljestang
350 g rørsukker
250 g smør
4 store æg
300 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 dl græsk yoghurt 10 %
2 spsk. perlesukker
1 tsk. kanel
PRØV OGSÅ: Lone Landmands bradepandesnegle med karamel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir eller smør den grundigt.
Skræl pærerne, del dem i kvarter og fjern kernehusene. Skær hver kvarte pære i 3-4 både på langs.
Kom vaniljekorn, rørsukker og smør skåret i tern i en røreskål. Pisk det lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk, til blandingen er ensartet og skummende.
Sigt mel og bagepulver ned i røreskålen, tilsæt yoghurten og vend dejen sammen med en dejskraber - der bør ikke piskes mere i dejen.
Hæld dejen i springformen, læg pærestykkerne ovenpå i et fint mønster og drys med perlesukker og kanel.
Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. Stik i kagen med en kniv sidst i bagetiden. Hvis kniven kommer ud uden dej, er kagen færdigbagt.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













