Lørdag d. 16. november 2013 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Skærekage med valnødder
Lone Landmands dejlige formkage med valnødder og kanel er en rigtig efterårskage, der passer perfekt til en hyggestund med noget varmt at drikke.

Lone Landmands skærekage med valnødder

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ingredienser
Valnøddekrymmel
100 g finthakkede valnødder
100 g rørsukker
1 tsk. kanel
Dej
100 g blødt smør
200 g rørsukker
2 æg
2½ dl cremefraiche 18 %
300 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
PRØV OGSÅ: Lone Landmands blåbærkage
Fremgangsmåde
Valnøddekrymmel
Bland de hakkede valnødder med sukker og kanel i en lille skål.
Dej
Pisk smør og sukker sammen i en god, stor røreskål. Pisk, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æg og cremefraiche.
Bland mel, bagepulver, natron og vaniljesukker og rør det ind i dejen. Rør endelig ikke for længe - så bliver den færdige kage hård i stedet for blød.
Hæld halvdelen af dejen i en velsmurt form. Du kan både anvende en krans og en lille, aflang brødform, men dejen hæver en del, så vælg en form med god plads. Drys halvdelen af valnøddeblandingen over dejen. Fyld resten af dejen i formen og drys det sidste af valnøddeblandingen over.
Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 45 min. Tiden afhænger af din ovn og den form, du har valgt, så prøv at stikke f.eks. en spids kniv eller en strikkepind i kagen sidst i bagetiden. Der må ikke hænge dej på.
Kagen er fugtig indeni og sprød udvendig med en lækker smag af valnødder.
Den er enkel, velgørende og spist, før du får set dig om.