Små medaljer med citroncreme

Gode, små kager uden dårlig samvittighed

Foto: Anton G. Skov

(Ca. 12 stk.)

Det skal du bruge
125 g hvedemel
50 g grahamsmel eller groft speltmel
75 g flormelis
½ dl oliemargarine eller plantemargarine
½ dl skummet- eller minimælk

Glasur:
50 g flormelis
2 tsk. citronsaft
½ tsk. revet usprøjtet citronskal

Creme:
100 g flødeost (højst 12 g fedt pr. 100 g)
25 g flormelis
1 tsk. revet usprøjtet citronskal

Pynt:
Citronmelisse


ENERGI PR. STK.

  • 600 kJ (140 kcal)
  • Protein: 6 % (7 g)
  • Kulhydrat: 66 % (24 g)
  • Fedt: 28 % (5 g)

Sådan gør du
1. Bland mel, grahamsmel, flormelis og oliemargarine sammen i en skål. Tilsæt mælk og ælt dejen sammen.

2. Rul dejen ud i ca. 3 mm's tykkelse på et stykke bagepapir på størrelse med en bageplade. Stik runde kager ud tæt på hinanden med et glas (ca. 9 cm i diameter). Fjern dejen imellem kagerne. Rul den ud på et nyt stykke bagepapir og stik flere kager ud. Fortsæt således, til al dejen er brugt.

3. Bag kagerne ved 180° varmluft i ca. 10 min., til de er gyldenbrune i kanten, men stadig blege på midten. Lad dem køle af på bagepladerne.

4. Rør glasuren sammen og smør den på halvdelen af kagerne.

5. Rør flødeost, flormelis og citronskal sammen. Smør 2 tsk. creme på hver af kagerne uden glasur lige inden servering og læg glasurbundene ovenpå. Pynt med citronmelisse.

TIP: Opbevar kagerne i en lufttæt beholder og smør først creme på lige inden servering.

TIP: Du kan ikke bage kagerne med olie, da de så ikke bliver sprøde.