Onsdag d. 21. april 2010 - af Lone Viggers
Små medaljer med citroncreme
Gode, små kager uden dårlig samvittighed

(Ca. 12 stk.)
Det skal du bruge
125 g hvedemel
50 g grahamsmel eller groft speltmel
75 g flormelis
½ dl oliemargarine eller plantemargarine
½ dl skummet- eller minimælk
Glasur:
50 g flormelis
2 tsk. citronsaft
½ tsk. revet usprøjtet citronskal
Creme:
100 g flødeost (højst 12 g fedt pr. 100 g)
25 g flormelis
1 tsk. revet usprøjtet citronskal
Pynt:
Citronmelisse
ENERGI PR. STK.
- 600 kJ (140 kcal)
- Protein: 6 % (7 g)
- Kulhydrat: 66 % (24 g)
- Fedt: 28 % (5 g)
Sådan gør du
1. Bland mel, grahamsmel, flormelis og oliemargarine sammen i en skål. Tilsæt mælk og ælt dejen sammen.
2. Rul dejen ud i ca. 3 mm's tykkelse på et stykke bagepapir på størrelse med en bageplade. Stik runde kager ud tæt på hinanden med et glas (ca. 9 cm i diameter). Fjern dejen imellem kagerne. Rul den ud på et nyt stykke bagepapir og stik flere kager ud. Fortsæt således, til al dejen er brugt.
3. Bag kagerne ved 180° varmluft i ca. 10 min., til de er gyldenbrune i kanten, men stadig blege på midten. Lad dem køle af på bagepladerne.
4. Rør glasuren sammen og smør den på halvdelen af kagerne.
5. Rør flødeost, flormelis og citronskal sammen. Smør 2 tsk. creme på hver af kagerne uden glasur lige inden servering og læg glasurbundene ovenpå. Pynt med citronmelisse.
TIP: Opbevar kagerne i en lufttæt beholder og smør først creme på lige inden servering.
TIP: Du kan ikke bage kagerne med olie, da de så ikke bliver sprøde.