Småkager med hvid chokolade og tranebær

Lav lækre småkager med hvid chokolade og tranebær

Foto: Søren Kvist

Ca. 20 stk.

Det skal du bruge:
125 g rørsukker
75 g smør
2 tsk. vaniljesukker
1 stort æg
150 g mel
½ tsk. natron
100 g tørrede tranebær
200 g grofthakket hvid chokolade

Lav også lækre hindbærsnitter

Sådan gør du:
Pisk rørsukker, smør og vaniljesukker sammen, tilsæt ægget og pisk igen. Sigt mel og natron ned i skålen, tilsæt tranebær og grofthakket hvid chokolade. Sæt dejen køligt i en times tid.Tænd ovnen og sæt temperaturen på 200°. Læg bagepapir på en bageplade. Tag spiseskefulde af dejen og tril dem til kugler. Læg 8 kugler på bagepladen ad gangen og bag småkagerne i 10-11 min. Fortsæt, til al dejen er brugt. Træk bagepapiret med kagerne over på en rist, når pladen er taget ud af ovnen. Lad kagerne køle af og stivne i ca. 5 min. og flyt dem så over på risten til videre afkøling.