Tirsdag d. 8. juli 2014 - af Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring
Småkager med karamelfyld
De fineste småkager - sæt dit eget præg på dem ved at skrive et par søde ord med glasur

Opskrift på småkager med karamelfyld
12 stk.
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 30 minutter
Hviletid: 20 minutter
Bagetid: Cirka 12 minutter
Temperatur: 180°, varmluft
Småkager:
½ polynesisk vaniljestang
100 g flormelis
150 g blødt smør
200 g hvedemel
10 g kartoffelmel
Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
Karamelfyld:
100 g smør
100 g brun farin
1 dåse kondenseret mælk, 397 g
Glasur:
100 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde til småkager med karamelfyld
Småkager: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af flormelissen for at skille dem ad. Smuldr vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og kartoffelmel til det minder om brødkrummer. Tilsæt den fintrevne citronskal og saml dejen hurtigt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 20 minutter. Lav i mellemtiden karamelfyldet. Rul så dejen ud på en meldrysset bordplade til en tykkelse på 4 mm og udstik småkager i ønsket form og størrelse. Placér dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er fint gyldne. Lad småkagerne køle af på en rist.
Karamelfyld: Smelt smør og farin i en lille gryde ved medium varme til sukkeret er opløst. Tilsæt den kondenserede mælk og kog massen igennem i cirka 10 minutter indtil karamelmassen tykner. Rør hele tiden i karamellen mens den småkoger. Køl karamellen af i køleskabet, til den bliver mere fast i det, det tager cirka 30 minutter.
Montering og pynt: Læg kagerne sammen med den afkølede karamelmasse. Pisk en glasur af flormelis og æggehvide og kom glasuren i et lille kræmmerhus. Dekorér kagerne i fint mønster eller som her, hvor jeg i anledning af mors dag i stedet har valgt at skrive et par søde ord til min mor på kagerne.
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!