Smørkrans

En smørkrans med lækkertfyld er en populær klassiker

Smørkrans

Samlet tid: 2 timer.Bagetid: 40 min.

15 portioner

Det skal du bruge:
100 g smør eller margarine
2½ dl mælk
½ pk. (25 g) gær
¾ dl sukker
½ tsk. salt
ca. 7 dl hvedemel
Fyld
2 spsk smør eller margarine
1-2 spsk. sukker
1 dl kagecreme til kogning
Pensling
1 æg

Glasur
3 spsk. flormelis
ca. 2 tsk. vand

Sådan gør du - trin for trin
1. Smelt fedtstoffet i en kasserolle eller i mikroovnen. Tilsæt mælken og lad alt blive fi ngervarmt, 37°.

2. Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud med lidt af den opvarmede væske. Tilsæt resten af væsken, sukker, salt og det meste af melet. Gem lidt til formningen.

3. Rør dejen smidig i hånden eller med maskine. Lad dejen hæve overdækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur på et sted uden træk.

4. Lav fyldet: Rør fedtstof og sukker smidig. Kog kagecremen ifølge anvisningerne på pakken. Lad den køle af.

5. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den. Rul den ud til en rektangulær plade. Smør smørcremen på dejen og kom kagecremen på. Rul dejen sammen til en rulle og skær den i 15 stykker.

6. Smør en form, ca. 24 cm i diameter og gerne med løs kant. Stil dejstykkerne med snitfl aden opad i formen. Lad dejen hæve overdækket i 30 min. Sæt ovnen på 200°.

7 Pensl dejen med pisket æg. Bag kagen på risten nederst i ovnen i ca. 40 min. Lad den køle af. Rør fl ormelissen ud med vandet. Smør eller hæld glasuren på kagen i cirkler.


Espressokage
Espressokage

pærekage
Pærekage


Limetærte