Smuldrekage med bær

Skøn og sommerlig dessert

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
400 g bær (her er brugt jordbær og hindbær), 150 g sukker.

Smuldredej: 100 g hvedemel, 50 g kokosmel, 50 g koldt smør i tern, 50 g sukker, 25 g hakkede valnøddekerner.

Tilbehør: Græsk yoghurt, flødeskum eller vaniljeis.

Lækker rabarbertærte

Skøn æbletærte

Sådan gør du:
Skyl bærrene og dup dem tørre. Del jordbærrene i halve eller kvarter. Bland bær og sukker sammen og lad det trække i 10-15 min. Smuldredej: Kom mel og kokosmel i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det sammen til store brødkrummer. Bland sukker og nødder i.

Fordel bærrene i et smurt, ovnfast fad eller i portionsforme. Fordel dejen over bærrene og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 20 min. Servér den med det valgte tilbehør.