Squashkage med valnødder

Blød og lækker kage med vanilje, kakao, squash og valnødder. Kagen har næsten brownie-agtig karakter og kan også serveres som dessertkage med is til.

Ca. 10-12 stykker

Ingredienser

125 g smør
175 g rørsukker
1 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 stort æg
½ dl yoghurt naturel
150 g mel
2 store spsk. kakao
200 g groftrevet squash
100 g grofthakket chokolade 70 %
75 g grofthakkede valnødder
Evt. flormelis til drys

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Banankage

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 190° (ikke  varmluft).
Smør en 20 cm stor springform eller beklæd den med bagepapir.
Skær smørret i grove tern. Hæld det i en røreskål sammen med rørsukker, vaniljeekstrakt, natron og bagepulver. Pisk det sammen.
Tilsæt æg og yoghurt og pisk igen. Hæld mel, kakao, squash, chokolade og valnødder i skålen og rør dejen sammen – kun kortvarigt – til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, fordel den jævnt og bag kagen i 30-35 min. afhængigt af din ovn. Stik en smal kniv i kagen – kommer den blank ud, er kagen færdig.
Lad kagen køle helt af og drys den med flormelis inden servering.