Lørdag d. 18. maj 2013 - af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist
Tærte med chokolade og makrontop
Tærten her har sprød bund med mørk chokolade og abrikosfyld - og på toppen en lækker makronmasse. Og den er lige fin, uanset om du serverer den til en kop kaffe eller te eller måske som en dessert.

Ingredienser til tærte med chokolade og makrontop
Bund:
200 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g rørsukker
100 smør
2 æggeblommer
Fyld:
200 g abrikosmarmelade eller solbærmarmelade
100 g hakket mørk chokolade
Makrontop:
2 æggehvider
150 g marcipan
200 g flormelis
LÆS OGSÅ: Æblekage med sprøde rugflager
Fremgangsmåde til tærte med chokolade og makrontop
Tænd ovnen på 175°. Smør et tærtefad (28 cm i diameter) grundigt.
Bund: Bland mel, bagepulver og rørsukker. Skær smørret i tern og smuldr det ind i melblandingen enten med håndkraft eller i en køkkenmaskine. Tilsæt æggeblommerne og rør dem akkurat ind i smuldredejen. Dejen skal ikke samles - det er nok, at tingene er velfordelte.
Hæld skålens indhold ud i tærtefadet og tryk dejen sammen i et jævnt lag i bunden. Sæt fadet i ovnen og forbag bunden i 20 min. Tilbered makrontoppen imens.
Makrontop: Kom æggehvider, marcipan og flormelis i en skål og rør, til massen er jævn.
Fyld: Fordel marmelade og hakket chokolade på den forbagte bund.
Dryp makronmassen over, så den kommer til at dække overfladen.
Sæt tærtefadet i ovnen igen, skru temperaturen op til 200° og bag tærten i 20 min.
Lad tærten køle helt af - hvis du kan vente - og skær den ud i smalle, søde stykker.
LÆS OGSÅ: Krydret æbletærte