Vandbakkelser

Lækre vandbakkelser med creme og rabarberkompot

Foto: Martin Tanggaard

6 stk.

Det skal du bruge:
Dej: 2 dl vand, 50 g smør, 100 g hvedemel, 2 æg (str. L).

Creme: 250 g mascarpone, kornene fra ½ vaniljestang, 2 spsk. mælk, 3 spsk. flormelis.

Kompot: 500 g vinrabarber, ca. 250 g sukker, ½ vaniljestang.

Lækre æblesnitter

Sådan gør du:
Dej: Kog vand og smør op i en gryde. Tilsæt melet under omrøring og rør, til dejen samler sig. Tag gryden af varmen og lad den afkøle en smule. Tilsæt ét æg ad gangen, mens der piskes med elpisker. Fordel dejen i 6 lige store klatter på en plade med bagepapir (husk afstand mellem klatterne).

Bag vandbakkelserne midt i en 200° varm ovn i 35 min. Ovnen må ikke åbnes under bagningen, da kagerne så kan falde sammen. Lad dem afkøle på en rist. Skær dem op i siden og læg cremen i.

Creme: Rør mascarpone, vaniljekorn og mælk sammen til en lind creme. Rør derefter flormelis i.

Kompot: Snit rabarberne i 1 cm lange stykker. Vend dem med sukker blandet med vaniljekorn og finthakket vaniljestang. Lad det trække i 1 time. Kom blandingen i en gryde og varm den langsomt op, til rabarberne safter og koger ud. Tilsæt kun vand, hvis kompotten er ved at koge tør. Smag evt. til med lidt mere sukker.

Skøn citronfromage