Yndlings-chokoladekage

Chokoladekage gør sig strålende til eftermiddagskaffen

Foto: Søren Kvist

De fleste mennesker elsker chokoladekage, og denne lækre chokoladekage vil helt sikkert også blive en af jeres ynglings chokoladekager.

Ca. 10 pæne stykker chokoladekage

Det skal du bruge til din chokoladekage:
100 g mælkechokolade
150 g mørk chokolade
4 æg - delt i blommer og hvider
100 g sukker
250 g smør
2½ dl mandler - malede til fint mel
1 spsk. maizenamel

Opskrift på rabarberkage

Sådan laver du din chokoladekage:
ovn på 160°. Læg et stykke bagepapir i en springform. Smelt de to slags chokolade og smør i en skål i mikrobølgeovnen eller i en skål over et vandbad.Pisk æggeblommerne med sukker. Tilsæt smeltet smør og chokolade, mandelmel og maizenamel. Pisk æggehviderne helt stive og fold dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i springformen og bag kagen i 35 min.

Denne chokoladekage falder lidt sammen efter bagning - det skal den. Lad din chokoladekage køle helt af før servering. Nyd evt. din chokoladekage med en lækker sorbet af bær eller med vaniljeis.

Prøv også Lone Landmands klassiske chokoladekage