Stop madspild

Brug det hele: Pærer

18. oktober 2022 Af Gitte Gerner Eriksen. Foto: Colourbox
Pærer har et højt indhold af kostfibre og kan bruges til alt fra pizza og suppe til kage og marmelade. Her får du otte idéer til madlavning med pærer.

Pæren er en af efterårets meget populære og anvendelige frugter. Der findes flere sorter af pærer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Du kan nyde pærer på mange måder og i utallige sammenhænge:

  • Bare spis dem
  • I salater
  • I kager og tærter
  • Marmelade
  • Desserter
  • Syltede pærer
  • Pizza med pære og gedeost
  • Kold pæresuppe

Pærer har et forholdsvis højt indhold af kostfibre. Oveni får du kalium, C-vitamin og calcium.

Vær opmærksom på

  • Pærer kan du opbevare på køkkenbordet eller i køleskabet, når de er modne.
  • De skal helst holdes adskilt fra anden frugt og grønt, fordi de udskiller ethylen, som fremmer modning og i værste fald forrådnelse.
  • Dog kan du vende det til en fordel, hvis du har umodne avokadoer, da det netop fremmer modningen.

Skrevet sammen med Michael René, forfatter og ambassadør for Stop Spild Af Mad. stopspildafmad.org og michaelrene.com

Prøv disse opskrifter med pærer

Sponsoreret indhold