Stop madspild
Brug det hele: Pastinak
28. februar 2022 Af: Gitte Gerner Eriksen og Michael René
Pastinakker har en sød og mild smag. Her får du gode tips til forskellige måder at bruge den på – og undgå madspild.

Pastinakker har en sød, mild, nøddeagtig smag af selleri. Her er syv ting, du kan bruge pastinakker til:
- Bag dem med andre rodfrugter
- Pastinakchips
- I gryderetter
- I kartoffelmos
- Svits i tern på panden
- Brug rå i salat
- Gem top og bund til grøntsagsfond – frys dem eventuelt ned, indtil du skal bruge dem.

Læs også
Træn uden morgenmad og optimér din sundhedsværdi
Fakta
Pastinakker har et højt indhold af folat, kostfibre og kalium. Pastinak er desuden kilde til B3-vitamin (niacin) og E-vitamin.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Vær opmærksom på
Furokumariner kan findes i pastinak. Indholdet er højere i skrællen end inde i rodfrugten, så derfor kan du eventuelt skrælle den.
I sjældne tilfælde kan et højt indtag af furokumariner i kosten kombineret med sollys være hudirriterende og give symptomer, der minder om eksem eller solskoldning.
Teksten er er skrevet i samarbejde med Michael René, forfatter, fødevareingeniør og ambassadør for Stop Spild Af Mad. stopspildafmad.org / michaelrene.com

Læs også