Torsdag d. 4. oktober 2012 - af Pia Friis Andreassen
Blomkålssuppe og ostebrød
Blomkålssuppen er nem at lave og ovenikøbet ret billig spise.

4 personer
Det skal du bruge:
1 stort blomkålshoved
1 mellemstor kartoffel
4 spsk. olie, 1 løg, 1 knust fed hvidløg
2 tsk. stødt koriander
½-1 tsk. tørrede chiliflager
Ca. 1½ l hønsebouillon, salt og peber
2 spsk. olie, 3-4 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. vand
Tilbehør:
3 fuldkornspitabrød skåret i trekanter
180 g gedeost, ½-1 spsk. honning
1 tsk. timian
Prøv også: Tomatsuppe med basilikum
Sådan gør du:
Blomkålssuppe:
Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Skræl kartoflen og skær den i tern. Skær løget i tern og sautér det klart i 2 spsk. olie i en gryde. Lad hvidløg, koriander og chili stege med i ½ min. Tilsæt blomkål og kartoffel og steg det i yderligere 5 min. Hæld bouillon på, bring det hele i kog og lad det simre under låg i 20 min. Purér suppen i en blender/foodprocessor, til den er ensartet. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i tallerkener. Fordel 2 spsk. olie på toppen i dråber. Rør yoghurt og vand sammen og dryp det over.
Tilbehør:
Læg pitabrødene på en rist. Læg skiver af gedeosten oven på brødene. Dryp med lidt honning og krydr med timian. Sæt brødene i en 200° varm ovn, til osten er smeltet, ca. 4 min.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Gullasch