vegetar

Calzone med hjemmelavet tomatsauce

3. september 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmands skønne lukkede pizza med champignoner, oregano, mozzarella og hjemmelavet tomatsauce.

Lone Landmands calzone med hjemmelavet tomatsauce

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 2 personer. Begynd gerne dagen før brug.

Ingredienser

Pizzadej
10 g gær
4 dl vand
1 tsk. fint salt
125 g fint durummel
500 g pizzamel, tipo 00
¼ dl jomfruolivenolie

Calzonefyld
2 store løg
250 g champignoner
1 portion tomatsauce (se opskrift herunder)
250 g revet mozzarella
1 tsk. tørret oregano

PRØV OGSÅ: Lone Landmands tortilla med bønne-kalas og avocadodressingFremgangsmådenUdrør gæren i vandet. Tilsæt salt og de to slags mel. Ælt dejen i kort tid og tilsæt olivenolien. Derefter skal der æltes igennem. Bliv ved, til dejen er blank og elastisk.

Læg dejen til hævning i køleskab i en skål dækket med film. Den må gerne stå et døgns tid, for pizzadej har godt af at udvikle sig langsomt. Du kan sagtens bage dejen efter 8 timers hævetid, men hvis du kun bruger halvdelen og gemmer resten til næste dag, kan du både se og mærke forskellen.

Tænd din ovn på 245° (ikke varmluft). Hvis du ikke har en bagesten, kan du sætte en bageplade i ovnen.
Når der skal laves calzone, er det væsentligt, at man får rullet dejen jævnt ud. Det gøres nemmest på et stykke bagepapir med lidt mel på. Del dejen i to dele og rul hvert stykke ud så rundt som muligt.
Skær løgene i så tynde ringe som muligt og snit champignonerne i tynde skiver.
Fyldet skal lægges midt på den ene halvdel af hver af de to dejcirkler, således at den anden halvdel kan trækkes hen over fyldet som låg.
Fordel 2-3 spsk. tomatsauce på halvdelen af hver af de to dejcirkler, men endelig ikke helt ud til kanten, for så kan pizzaen ikke lukkes tæt.
Fordel halvdelen af mozzarellaen oven på saucen, dernæst de fintskivede champignoner efterfulgt af løgskiverne.
Læg endnu et lag tomatsauce og et lag mozzarella og drys til slut med oregano.

Så skal der lukkes, og det er vigtigt, at der ikke ligger fyld for tæt på kanten. Der skal bruges 4-5 cm til ombuk. Træk den frie dejhalvdel forsigtigt ind over fyldet og stræk den på plads, så den passer med bunddelen. Fold halvdelen af kanten sirligt ind mod fyldet, så kanten lukkes fra den ene ende til den anden. Pas på, at der ikke går hul på dejen.
Tryk kanten efter og træk pizzaerne (én ad gangen) med bagepapiret over på en omvendt bageplade. Træk herefter bagepapir og pizza ind i ovnen, så det hele lander på bagestenen eller den varme bageplade.
Efter 5-7 min.'s bagetid kan bagepapiret trækkes ud under pizzaen, så bliver bunden mere sprød. Bag pizzaerne, til de er gyldne på toppen (12-15 min. afhængigt af din ovn).

HJEMMELAVET TOMATSAUCE

Rækker til mindst 2 indbagte pizzaer

Ingredienser

1 skalotteløg
1 fed hvidløg
¼ dl olivenolie
1 dåse gode flåede tomater
eller 8 friske skoldede
og flåede tomater
½ tsk. rørsukker
1 tsk. groft salt
¼ tsk. friskkværnet peber
1 tsk. tørret oregano
¼ tsk. chilipasta

Fremgangsmåde

Skær løg og hvidløg i tern. opvarm olien og steg løgene heri, til de begynder at blive klare - de må ikke brune. Tilsæt de flåede tomater, sukker, salt, peber, oregano og chilipasta.
Kog saucen ind til den halve mængde og blend den til sidst. Lad tomatsaucen afkøle. Det er ikke godt for pizzadejen at bruge varm tomatsauce.

TIP

Det er nemt at lave en større portion tomatsauce og fryse den ned portionsvis. Saucen kan også bruges som grundsauce i en god pastaret.

Sponsoreret indhold