Chilikartofler med Aioli

Skønne chilikartofler serveret med Aioli - et hit for alle der gerne vil have mad der smager af noget!

Det skal du bruge:
 

4 personer.

Chilikartofler :

750 g små, tyndskallede kartofler
2 spsk. rapsolie
50 g bacon i tern
1 lille løg
1-2 røde chilier uden kerner
¼ tsk. spidskommen
Groft salt

Aioli :

4-6 fed hvidløg
¼ dl rødvinseddike
1 spsk. dijonsennep
Saften af ½ citron
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
Ca. 2 dl rapsolie
Salt

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 220°.

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, bland dem på en plade med bagepapir med olie, bacon,
hakket løg, strimlet chili og spidskommen.

Steg dem midt i den varme ovn i ca. 30 min. Vend dem undervejs og krydr med lidt salt mod slutningen.

Aioli:

Kør hvidløg, rødvinseddike, sennep, citronsaft og æggeblommer sammen i en foodprocessor. Tilsæt derefter olien i en
tynd stråle, mens der stadig køres, til der er opnået en passende konsistens. Smag til med salt.