Mandag d. 1. juli 2013 - af Inge Søgård Rytter /Foto: Martin Tanggaard
Dampet laks med marineret forårsgrønt til Spis Maven Flad-kuren
Lækker middag til dig, som er på Spis Maven Flad-kuren

Opskrift til Spis Maven Flad-kuren: stegt laks med marineret forårsgrønt
Ingredienser til 1 portion
150 g laks eller anden fisk
Salat:
25 g svampe
250 g spidskål
100 g grønne asparges
1 snackpeber
1 mellemstor gulerod
1 avocado
1 spsk. mandler
Marinade:
Inge tabte 9 kilo med Spis Maven Flad
Navn: Inge S Rytter
Bopæl: Horsens
Alder: 49 år
Vægttab: 9 kilo
Vægt før: 79 kilo
Vægt nu: 70 kilo
Forløb: 6 måneder
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sennep
½ tsk. honning
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt frisk hvidløg
Vil du gerne i gang med Spis Maven Flad-kuren? Her får du en introduktion.
Fremgangsmåde til Spis Maven Flad-opskrift
Hak svampene groft og rist dem på en tør teflonpande. Skær kål i strimler og de øvrige grøntsager i mindre stykker. Hak mandlerne groft. Kom det hele i en skål. Rør ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i skålen. Vend det hele sammen.
Damp fisken i ovnen, 25-35 minutter ved 180° alt efter størrelse og art.
Typisk aftenret
Dette kan være en typisk aftenret under kuren. Du kan råmarinere diverse grøntsager alt efter årstiden og servere forskellig stegt eller ovnbagt fisk og skaldyr til. Det er hurtig og nem aftensmad. I dette tilfælde er det laks, men det kunne lige så godt være torsk, lyssej eller helleflynder.
Sørg for at få fisk et par gange om ugen.
I vinterhalvåret kan du bruge frisk, rå grønkål til en grov vintersalat.
Dressingen kan laves på en nødde-olie.
Energifordeling pr. portion
2630 KJ/626 kcal
Protein: 50 g
Fedt: 33 g
Kulhydrater: 40 g
Kostfibre: 12 g
Energifordeling i procent
Fedt: 46 pct.
Kulhydrat: 20 pct.
Protein: 34 pct.
Vil du prøve noget andet end South Beach Kuren? Se vores guide til Raw Food her
Slank med kager?
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.