Deep pan-kartoffelpizza

Lækker som tilbehør såvel som hovedret

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
Dej
25 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
ca. 600 g pizzamel

Fyld
400 g nye kartofler
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
250 g frisk mozzarellaost

Topping
2 dl hakket persille
20 g parmesanost,
1 spsk. mandler
Olivenolie,
Citronsaft
Salt

Evt. pynt
Radicchiosalat i strimler

Sådan gør du:
Dej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie og ælt melet i dejen lidt efter lidt, til der er opnået en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer). Slå dejen ned og rul den tyndt ud. Læg den i ovnens bradepande og sørg for, at den kommer op ad kanterne.

Fyld: Skrub kartofl erne rene og skær dem i papirtynde skiver. Dup dem tørre i et klæde og vend dem olie, salt og peber. Fordel dem over dejen. Skær den afdryppede mozzarellaost i skiver og fordel også disse over dejen. Bag pizzaen i en 225° varm ovn i ca. 25 min.

Topping: Hak persille, ost og mandler til en fi n masse i en foodprocessor. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle, mens der køres, til der er opnået en passende konsistens. Smag til med citronsaft og salt og dryp blandingen over den nybagte pizza.

Lav en tomattærte med gedeost.