Dhal med squash og røde linser

Dhal er en vigtig ret i det indiske køkken. Den er stærkt krydret med blandt andet koriander, spidskommen og cayennepeber, men styrken af krydderierne kan afpasses efter smag. Retten kan både fungere som hovedret og som tilbehør til en anden ret.

Foto: Søren Kvist
Ca. til 4 personer
 

Ingredienser

1 løg
1 fed hvidløg
400 g skrællet squash
1 tsk. solsikkeolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
1 knsp. cayennepeber
1 dåse flåede, hakkede tomater
11⁄4 l grønsagsbouillon
½ spsk. mangochutney
300 g røde linser
Salt og peber
Evt. bredbladet persille til drys

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Gratineret tortilla med grønne bønner

 

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint.
Skær squashen i tern på ca. 2 x 2 cm.
Hæld solsikkeolien i en tykbundet gryde og steg løgene klare heri i nogle minutter. Tilsæt hvidløget, steg det med i ca. 1 min. og tilsæt så squashtern, krydderier, hakkede tomater, bouillon og mangochutney. Bring grydens indhold i kog og lad det blive på kogepunktet i 10 min. Tilsæt de røde linser og lad det hele koge videre i yderligere 20 min. Smag til med salt og peber, pynt med grofthakket persille og servér retten med naan-brød til.