Tirsdag, 29. september 2015 - 19:02 - af Lone Landmand
Dhal med squash og røde linser
Dhal er en vigtig ret i det indiske køkken. Den er stærkt krydret med blandt andet koriander, spidskommen og cayennepeber, men styrken af krydderierne kan afpasses efter smag. Retten kan både fungere som hovedret og som tilbehør til en anden ret.

Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
400 g skrællet squash
1 tsk. solsikkeolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
1 knsp. cayennepeber
1 dåse flåede, hakkede tomater
11⁄4 l grønsagsbouillon
½ spsk. mangochutney
300 g røde linser
Salt og peber
Evt. bredbladet persille til drys
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Gratineret tortilla med grønne bønner
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg fint.
Skær squashen i tern på ca. 2 x 2 cm.
Hæld solsikkeolien i en tykbundet gryde og steg løgene klare heri i nogle minutter. Tilsæt hvidløget, steg det med i ca. 1 min. og tilsæt så squashtern, krydderier, hakkede tomater, bouillon og mangochutney. Bring grydens indhold i kog og lad det blive på kogepunktet i 10 min. Tilsæt de røde linser og lad det hele koge videre i yderligere 20 min. Smag til med salt og peber, pynt med grofthakket persille og servér retten med naan-brød til.