Falafler

Falaflerne her er tilberedt af kikærter krydret med sesamfrø, spidskommen, koriander, hvidløg og persille. Krydderierne giver dem en fyldig smag, og kikærternes indhold af protein sørger for, at kød bliver helt overflødigt. En fin ret - også for vegetarer.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

500 g kogte, afdryppede kikærter
2 spsk. sesamfrø
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 finthakket rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
2 æg
1 buket finthakket persille
1 potte finthakket koriander
4 spsk. rasp
Olie til friturestegning

 

PRØV OGSÅ: Lones Landmands Quinoa-salat

 

Fremgangsmåde

Udblød kikærterne i 10-12 timer og kog dem i mellem 30 og 50 min. afhængigt af den ønskede fasthed. I en snæver vending kan kikærter fra dåse også bruges, men dræn dem grundigt før brug.


Rist først sesamfrøene på en lille, tør pande. Derved får du mere smag frem i dem. Tilsæt spidskommen og stødt koriander, når sesamfrøene begynder at knitre, og lad krydderierne brune med i nogle sekunder. Hæld pandens indhold over i en foodprocessor eller hurtighakker sammen med kikærter, løg, hvidløg, salt, peber og æg. Hak det hele grundigt sammen og kom det over i en skål.
Tilsæt de friskhakkede krydderurter sammen med rasp og rør farsen ensartet. Lad den stå og sætte sig lidt – raspen skal lige have lov at suge væsken til sig. Herefter er det ret nemt med en ske at forme runde kugler i hånden på størrelse med små frikadeller.

Varm olien op til 160°-170° og læg farskuglerne i den varme olie, eventuelt ad flere omgange, så de ikke ligger for tæt. Lad falaflerne stege i nogle minutter, til de er gyldne og sprøde. Spis dem med det samme i pitabrød eller sandwich eller bare med en god salat til. Velbekomme!