Fladbrød med rosmarin

Disse fladbrød med rosmarin er meget lækre sammen med hummus, pesto eller en tapenade. Nyd dem som snack til et glas vin, mens maden bliver færdig.

8 stk.

Ingredienser

200 g hvedemel
300 g ølandshvedemel
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2 spsk. friskhakket rosmarin
1 tsk. friskkværnet peber
2½ dl lunkent vand
1½ dl jomfruolivenolie
Mel til udrulning
Olivenolie og flagesalt til pensling og drys

 

PRØV OGSÅ: Pia Friis Andreassens Bruschetta

 

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 220° (ikke varmluft). Sæt en bageplade ind, så den har bunden opad, eller læg en bagesten i ovnen, hvis du har sådan en.
Bland de to slags mel, salt, bagepulver, rosmarin og peber i en røreskål. Rør vand og jomfruolivenolie i og ælt dejen færdig med hænderne – bare kortvarigt.
Læg en tallerken over skålen og lad dejen hvile køligt i 1 time.
Del dejen i 8 portioner, drys mel på et stykke bagepapir og rul hvert stykke dej papirtyndt ud – vær gavmild med mel, så dejen ikke hænger fast. Børst løst mel af, pensl med olivenolie og drys med salt. Træk bagepapiret ind på den varme bageplade eller bagestenen i ovnen og bag fladbrødet i 5-7 min. afhængigt af din ovn – brødene skal være brune i kanten og have mørke pletter hist og her.
Lad fladbrødet afkøle på en rist og bag resten af dejstykkerne på samme måde.
Servér brødene med en god dyppelse efter eget valg.