Græskarsuppe med karry

Hovedret til ca. 6 personer
Ingredienser
4 spsk. jomfruolivenolie
1 tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
Ca. 1 kg græskar
2 pastinakker
4 store rødløg
1 lille rød chili eller 1 tsk. chilipasta
3 fed hvidløg
2 tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
1½ spsk. mørkt muscovadosukker eller rørsukker
1½-2 l god grønsagsbouillon
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Dit græskar skal bages, så alle de lækre smagsnuancer vælter frem. Læg et stykke bagepapir på en plade og hæld 3 spsk. olivenolie samt salt og peber på papiret.
Del græskarret og skrab kernerne ud (læg dem til tørre, hvis du vil så dem i køkkenhaven til foråret). Skær græskarret i store tern, så de kan blive gennembagte. Du skal ikke skære skrællen af – den er der masser af smag i.
Skræl pastinakkerne og snit dem i grove stykker. Pil løgene og del dem i kvarter. Flæk chilifrugten og skrab kerner og ribber ud.
Læg græskar- og pastinakstykker samt løg og hvidløg på bagepapiret og vend det hele grundigt, så alle flader er dækket af olie. Bag grønsagerne i 35 min., eller til de er lidt brunede i kanterne.
Opvarm 1 spsk. olie i en forholdsvis stor gryde. Svits karry og spidskommen heri i et par minutter. Smut de bagte hvidløg ud af deres skaller og hæld dem, de bagte grønsager, chili, muscovadosukker og derefter bouillon i gryden.
Lad suppen småsimre i ca. 25 min. Sæt en stavblender i den eller kør den gennem en foodprocessor, til den er pureret fint. Justér suppens fylde med bouillon eller lidt vand om nødvendigt. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servér din lækre suppe med lidt fintsnittet grønt og godt brød til.
TIP Suppens konsistens afhænger af gærskartypen – en græskarsuppe er ret fast og fyldig, men du kan blot justere med bouillon, hvis du ønsker den tyndere. En rest kan fryses ned og gemmes til en kold dag, hvor hurtig mad er velkommen.