Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • vegetar
  • Grøn aspargessuppe

Grøn aspargessuppe

Denne sommersuppe er en af mine favoritsupper. Aspargesene bages i ovnen, inden de koges. Det giver en særlig rund og delikat smag.

Mail Print
Lækker aspargessuppe til sommeren

Tirsdag d. 9. juli 2013 - af Lone Landmand / Foto Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til grøn aspargessuppe

- 500 g fine og sprøde asparges
- 3 alm. mellemstore løg (eller evt. rødløg eller skalotteløg)
- 30 g smør
- ¼ tsk. fint salt
- ¼ tsk. friskkværnet peber
- ½ l hønsefond (evt. fra terning)
- 1 knsp. cayennepeber
- 2½ dl piskefløde

PRØV OGSÅ: Kylling og asparges i hvid sauce

Fremgangsmåde til grøn aspargessuppe

Tænd ovnen på 190°. Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande.

Skær de øverste 5 cm af aspargesene og gem toppene til pynt. Snit resten af stænglerne i grove stykker og brug også det nederste af stænglen, som man ellers normalt knækker af og smider væk.

Snit løgene i grove stykker og læg dem i bradepanden sammen med aspargesstykkerne.

Fordel smør i klatter over grøntsagerne og drys med salt og peber.

Stil bradepanden i ovnen og rør rundt, når smørret er smeltet, så grøntsagerne får et fint lag omkring sig. Bag bradepandens indhold mørt i 20 min.

Hæld ½ liter fond eller vand ved, og lad det simre videre i ovnen i 10 min.

PRØV OGSÅ: Lone Landmands fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Hæld bradepandens indhold over i en gryde. Tilsæt cayennepeber og en bouillonterning, hvis du ikke har brugt fond.

Blend din aspargessuppe med en stavblender og hæld den gennem en sigte. Rør med en grydeske, så du får presset mest muligt gennem sigten, og kassér den trævlede masse.

Tilsæt fløde og smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere cayennepeber. Varm din aspargessuppe op lige før spisetid, men lad den ikke stå og koge - det giver en smag af hø.

Snit aspargestoppene. Servér den fornemme suppe i forvarmede skåle og fordel de snittede aspargestoppe som pynt. Godt brød ristet sprødt i ovnen er glimrende tilbehør, men de flotte brødstænger vil også gøre sig godt.

Velbekomme!

Flere skønne supper

Elsker du bare en dejlig suppe uanset vejret udenfor, så tag et kig i vores suppe-galleri nedenfor og lad dig inspirere...

Relaterede Artikler

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Nemt rugbrød

Læs mere om

  • lone landmand
  • supper

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Karrysuppe med torskespid

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Mest læste

  • Jamie Olivers opskrift på pasta med friske asparges
  • Peberfrugtsuppe
  • Pirogger med spinat
  • Dahl - lækker indisk linseret der slanker
  • Calzone med hjemmelavet tomatsauce

Seneste nyt

  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom

På familiejournal.dk finder du også aspargessuppe

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00