vegetar
Grønkålssalat med svampe, rosenkål og butter beans
1. september Fra bogen 'Frk. Skrumps Nordiske Middelhavskost', Gyldendal, af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell.
Dejlig lun salat med grønkål, svampe, rosenkål og butter beans. En mættende ret med et lavt kalorieindhold.

30 min
Grønkålssalat
100 g svampe, f.eks. østershatte, Karl Johan, shiitake eller kantareller
200 g rosenkål
2-3 spsk. olivenolie til stegning
Saltflager
150 g kogte butterbeans
50 g frisk grønkål
1 stor håndfuld urter, f.eks. persille eller dild
75 g vindruer
3 spsk. olivenolie
1 usprøjtet citron
½ tsk. knuste rosa peberkorn
Til servering
2 spsk. hytteost
- Rens svampene grundigt.
- Skyl og halvér rosenkål.
- Steg svampe og rosenkål i olie på en pande i 4-6 minutter, og drys med saltflager. Hæld de stegte svampe og rosenkål over på en tallerken.
- Dræn butterbeans.
- Skyl grønkål, urter og vindruer. Hak grønkålen og urterne fint, og halvér vindruerne.
- Bland svampe, rosenkål, butterbeans, grønkål, urter, vindruer og olie i en skål.
- Skyl citronen, riv skallen fint, og pres saften. Smag salaten til med citronskal, citronsaft og rosa peber.
- Anret salaten på et fad, og drys gerne lidt saltflager over inden servering.

Læs også
Diabetes Kuren: Ny livsstil med Nordisk Middelhavskost
TIP
Du kan sagtens købe hvide eller brune champignoner som erstatning for de andre svampesorter. De er både billigere og nemmere at få fat i.
Servering
Servér hytteost ved siden af salaten.
Aftensmad: 475 kcal
Protein: 14 g
Fedt: 32 g
Kulhydrat: 27 g
Kostfibre: 14 g

Opskrift og foto fra bogen ’Frk. Skrumps Nordiske Middelhavskost’, Gyldendal, af Alice Apel Hartvig og Majbritt Louring Engell.
Foto: ’Frk. Skrumps Nordiske Middelhavskost’, Gyldendal.
LÆS MERE
Den nordiske middelhavskost er blandt en af de diæter, som anbefalers til diabetikere. I bogen ’Frk. Skrumps Nordiske Middelhavskost’ får du 60 opskrifter på hverdagsmad, der indeholder sunde fedtstoffer, masser af fisk, fuldkorn og friske fødevarer. Du får desuden ugeplaner til ændring af livsstil, som langsomt øger kroppens sundhed og energiniveau og fører til vægttab.
’Frk. Skrumps Nordiske
Middelhavskost’ af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell.
Gyldendal
242 sider, vejl. pris 270 kr.