Søndag d. 24. juni 2012 - af Kim Gravenhorst
Grønne jordbær syltet i krondild og kardemomme
Syltede grønne jordbær anvendes ligesom syltede agurker o.l.

Det skal du bruge:
700 g grønne jordbær
1-2 dildskærme
Syltelage:
½ l vand
½ l eddike
1 spsk. salt
250 g sukker
10 hele kardemommekapsler
20 peberkorn
1 spsk. hele korianderfrø
½ spsk. fintskåret chili
2 tsk. Atamon
1 stk. sylteglas (1,5 l)
Sådan gør du:
Nip bærrene og skyl dem grundigt. Læg dem i et sylteglas sammen med dildskærmene. Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog dem i 5 min. Tag gryden af varmen, rør Atamon i og hæld lagen over bærrene i glasset. Lad glasset køle af. Opbevar glasset i køleskabet. Bærrene skal helst trække i 3-4 dage inden brug.
Tip:
Syltede grønne jordbær anvendes ligesom syltede agurker o.l.
Skønne jordbær: