Grønskolling

Prøv en lækker grøn burger!

Det skal du bruge:

4. stk.

4 store burgerboller
1 portion chilimayo ½-¾ salathoved i hele blade (fx ærtesalat eller lollo rossa)
½-1 agurk

Grøntsagsfars:

2 dåser kogte kikærter
(afdryppede)
3 spsk. havregryn
¼ dl sojasauce
3 spsk. rasp
1 spsk. rapsolie
1½ tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. stødt koriander
½ tsk. cayennepeber
3-4 spsk. rapsolie til stegning

Grøntsagsfars:

Mos kikærterne med en gaffel.

Rør mosen sammen med de øvrige ingredienser. Form farsen til fire flade bøffer med en kniv og steg bøfferne i olien ved middelstærk varme i ca. 3 min på hver side.

Tag dem forsigtigt af panden.

Lad dem "trække" i et par minutter, derved bliver de lidt fastere.

Burger:

Tilbered chilimayo.

Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn.

Skær dem igennem og smør dem med lidt chilimayo. Læg salatblade, grøntsagsbøf, mere chilimayo og tykke agurkeskiver på.