Grøntsagslasagne

Lækker grøntsagslasagne

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
2 gulerødder
500 g champignoner
2 spsk. rapskimolie + lidt ekstra til fadet
2 finthakkede løg
3 dåser flåede, hakkede tomater
200 g hytteost
3 hakkede fed hvidløg
2 tsk. merian
2 tsk. basilikum
1 tsk. salt og peber
200 g friske lasagneplader
ca. 150 g revet Cheasy-ost

Tilbehør: Groft madbrød.

Sådan gør du:
Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens champignonerne og hak dem groft. Opvarm olien i en stor gryde. Steg gulerødder, champignoner og løg heri i ca. 6 min. Tilsæt tomaterne og lad det hele småkoge over middelstærk varme, til fyldet jævner sig (ca. 20 min.).

Rør hytteost, hvidløg, merian, basilikum, salt og peber i. Læg lasagneplader og fyld lagvis i et smurt, ovnfast fad. Start med et lag plader og slut med fyld. Drys ost på overfladen og bag lasagnen midt i en 200° varm ovn i 35-40 min.

Oksegryde