Torsdag d. 12. januar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Gulerodssuppe
Lækker gulerodssuppe med saltede græskarkerner.

Gulerodssuppe til 4 personer
Det skal du bruge:
Gulerodssuppe: 600 g gulerødder, 2 spsk. olie, 1½ spsk. mild karry, ca. 2 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta), ½ l grøntsagsbouillon, 4 dl kokosmælk, limesaft, salt.
Saltede græskarkerner: Ca. 1 dl græskarkerner, 1 spsk. olie, salt.
Tilbehør: Madbrød.
Sådan gør du:
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Steg dem i olie i en gryde i 2-3 min. Steg karryen med i 20 sek. Tilsæt sambal oelek, bouillon og kokosmælk og bring det i kog. Lad det derefter småkoge under låg i 20 min. Purér din gulerodssuppe med stavblender, til den er glat. Smag til med limesaft, salt og evt. mere sambal oelek.
Saltede græskarkerner: Varm en pande op, til den er rygende varm. Tilsæt olien og rist græskarkernerne under omrøring, til de er sprøde. Krydr med lidt salt.
Prøv også kammuslinger med hollandaisesauce