Onsdag d. 21. november 2012 - af Marianne Knudsen, Foto: Jacob Ljørring
Idas græskarsuppe
Ida Steen vandt i kategorien Til unge ved DM i Hverdagsmad. Få hendes opskrift på græskarsuppe her.

Arbejdstid: 20 minutter
Tid at koge: 20 minutter
Græskarsuppe til 4 personer
SE OGSÅ: Opskriften på lækre græskar-muffins
Ingredienser til græskarsuppe
Fakta om Ida
Ida Steen, 25 år, studerende i gastronomi og sundhed på Københavns Universitet, Frederiksberg
- Græskarsuppen er en af mine yndlingsretter om vinteren, hvor det er tid for varme supper. Det er en billig og SU-venlig ret, som jeg fandt på, hvor jeg fik en masse dejlige økologiske grøntsager.
- Det er også en anderledes suppe, for mange er ikke vant til at spise græskar.
- 1 hokkaido græskar (800 g)
- 2 porrer (300 g)
- 300 g kartofler
- 200 g gulerod
- olivenolie
- 1 spsk. spidskommen
- 1 knsp. chili
- 1 spsk. herbamare urtebouillon
- ca. 1,5 l vand
- 1 tsk. fint salt
- ¼ tsk. peber
Tilbehør til græskarsuppe
- 4 spsk. græskarkerner
- 4 spsk. solsikkefrø
- 2 dl cremefraiche 18 %
- godt brød
SE HER: 7 lækre opskrifter på brød til suppen
Sådan laver du græskarsuppe
1. Skær skrællen af græskaret, halver det og fjern græskarkernerne med en ske. Rens porrerne. Skræl gulerødder og kartofler. Skær alt i mindre stykker.
2. Kom lidt olie i en gryde, og steg/sauter grøntsagerne heri. Tilføj spidskommen og chili.
3. Opløs urtebouillonen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. Kog grøntsagerne møre, det tager ca. 15 min.
4. Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender, smag til med salt og peber.
5. Tilbehør: Imens din græskarsuppe simrer: Rist græskarkerner og sesamfrø på en tør pande.
6. Servering: Server din græskarsuppe med creme fraiche, græskarkerner, solsikkefrø og et par skiver friskbagt brød.