Jordbærsalat

Salat med castello og sprøde croutoner

Foto: Jacob Ljørring

4 personer

Det skal du bruge:

Croutoner:

3 tykke skiver rugbrød
2 spsk. olivenolie
Salt

Dressing:

1 spsk. balsamico
2 spsk. sojasauce
1 spsk. sød chilisauce
3 spsk. olivenolie

Salat:

2 hoveder hjertesalat
250 g jordbær
1 pillet rødløg
1 håndfuld rucola
60 g blå castello


Sådan gør du:

Croutoner:

Skær rugbrødet i små tern og vend disse med olie og lidt salt. Læg dem i et ildfast fad og bag dem helt sprøde i ca. 20 min. ved 150°.

Dressing:

Rør balsamico, sojasauce, chilisauce og olie sammen til en dressing.

Salat:

Skyl hjertesalaten og pluk den i mindre stykker. Skær jordbærrene i kvarter og snit løget fint. Miks det hele med rucolaen og læg brødcroutoner og små stykker af castello ovenpå.
Hæld dressingen på eller servér den ved siden af.


Skønne jordbær: