Tirsdag d. 28. februar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Jordskokkesuppe
Lav en lækker jordskokkesuppe til forret.

4 personer
Det skal du bruge:
¾ kg jordskokker
¾ kg bagekartofler
2 spsk. olie
1 stort hakket løg
2 fed hvidløg
1 l hønsebouillon
½ l madlavningsfløde 18 %
Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør:
½ potte purløg
2 rugboller delt i mindre stykker
Lav også en spicy suppe
Sådan gør du:
Suppe: Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre stykker. Sautér dem i olien sammen med løget i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og hæld bouillon på. Bring suppen i kog og lad den småkoge under låg i 20 min. Blend suppen med en stavblender. Varm den op på ny sammen med fløden og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tilbehør: Lun brødene og servér dem til suppen, der er drysset med klippet purløg.
Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
Lav også svampe med krebsehaler