Jordskoksuppe

Jordskoksuppe med sprøde jordskokskiver.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
750 g jordskokker
200 g kartofler
¾ l grøntsagsbouillon
¼ l piskefløde
salt, peber
ca. 1 dl brøndkarse

Jordskokskiver:
1 mellemstor jordskok
vindruekerneolie
groft salt

Sådan gør du:
Skrub jordskokkerne rene og skær dem i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog begge dele møre under låg i en gryde med bouillon (ca. 20 min.). Purér jordskokker og kartofl er i kogebouillonen med en stavblender. Tilsæt fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber. Pynt med sprøde jordskokskiver og brøndkarse ved servering.

Jordskokskiver: Skrub jordskokken og skær den i papirtynde skiver. Kom olien i en tykbundet gryde og varm den op. Steg jordskokskiverne heri, til de er sprøde og gyldne. Drys med salt og læg dem efterfølgende på fedtsugende papir.

Lav en tomattærte med gedeost.