Lørdag d. 27. november 2010 - af Pia Friis Andreassen
Jordskoksuppe
Jordskoksuppe med sprøde jordskokskiver.

(4 personer)
Det skal du bruge:
750 g jordskokker
200 g kartofler
¾ l grøntsagsbouillon
¼ l piskefløde
salt, peber
ca. 1 dl brøndkarse
Jordskokskiver:
1 mellemstor jordskok
vindruekerneolie
groft salt
Sådan gør du:
Skrub jordskokkerne rene og skær dem i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog begge dele møre under låg i en gryde med bouillon (ca. 20 min.). Purér jordskokker og kartofl er i kogebouillonen med en stavblender. Tilsæt fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber. Pynt med sprøde jordskokskiver og brøndkarse ved servering.
Jordskokskiver: Skrub jordskokken og skær den i papirtynde skiver. Kom olien i en tykbundet gryde og varm den op. Steg jordskokskiverne heri, til de er sprøde og gyldne. Drys med salt og læg dem efterfølgende på fedtsugende papir.