Kartoffelgratin

Kartoffelgratin er rigtig god mad til kolde dage – solid og fuld af en sjælevarmende fylde

Kartoffelgratin er lækkert tilbehør

Kartoffelgratin er rigtig god mad til kolde dage - solid og fuld af en sjælevarmende fylde. Det er også enkel mad. Her er den tilbehør til lammeskank, men du kan også lave den som hovedret og servere den med en lækker grøn salat. Så indeholder dit måltid alt, hvad du har brug for.

Ingredienserne er både simple og hverdagsagtige, men hvis du tilbereder med de bedste råvarer, du kan skaffe, får du en fyrstelig ret ud af det.

Ingredienser til kartoffelgratin

Rækker til 4-6 personer afhængigt af, om retten serveres som hovedret eller tilbehør. 2 kg faste kartofler (ditta er en god sort)

Smør til fadet
4 æg
½ l sødmælk
½ l piskefløde
1 stort, fintrevet helfed hvidløg
2 tsk. groft salt
¼ tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. friskrevet muskatnød
200 g revet emmentalerost

PRØV OGSÅ: Lammeskank

Kartoffelgratin - fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skyl dem, så stivelsen forsvinder, og tør dem i et rent viskestykke.
Smør et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm.

Pisk æg, mælk og fløde sammen.

Hæld kartoffelskiverne i en skål og vend dem rundt med hvidløg, salt, peber og muskatnød. Fordel halvdelen af skålens indhold i det ovnfaste fad. Drys halvdelen af emmentalerosten over.

Læg resten af kartoffelskiverne i fadet og hæld æggeblandingen over. Slut af med resten af osten og bag din kartoffelgratin i ca. 50 min. ved 190°.

Hold øje med overfladen til sidst og læg evt. et stykke bagepapir over, så osten bliver gylden og ikke mørk.

TIP: Kartoffelgratin er godt til alle årstider!

PRØV OGSÅ: Ovnbagt ratatouille