Onsdag d. 12. oktober 2011 - af Pia Friis Andreassen
Kartoffelsuppe
Lækker kartoffelsuppe med lakserogn.

4 personer
Det skal du bruge:
800 g melede kartofler, den hvide del af 1-2 porrer, 2 spsk. rapskimolie, 2 finthakkede fed hvidløg, ½ tsk. timian, ¼ l madlavningsfløde 8 %, salt, peber. Pynt: 4 spsk. lakserogn, klippet brøndkarse.
Tilbehør: Evt. 1 ciabattabrød.
Lav også: Lækre lakseroulader
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rens porrerne og snit dem fint. Sautér dem i olien i 2 min. Tilsæt hvidløg og timian. Kom dem i gryden. Hæld vand på, så det lige dækker. Bring gryden i kog. Lad den småkoge under låg, til kartoflerne er møre. Tilsæt fløde og blend det hele til en glat suppe. Varm den op og smag til med salt og peber. Hæld suppen i tallerkener eller skåle og pynt med rogn og brøndkarse.