Torsdag d. 9. august 2012 - af Pia Friis Andreassen
Kold suppe af grøntsager
Kølig suppe til varme aftener

4 personer
Det skal du bruge:
¼ ciabattabrød
1½ dl olivenolie
4-6 fed hvidløg
½ bdt. forårsløg
½ agurk uden skræl
1 pebermix (3 stk.)
500 g almindelige tomater
½ dl hvidvinseddike
Salt og peber
Evt. 8-10 isterninger
Tilbehør:
¾ ciabattabrød, olie
2 fed hvidløg, ½ potte persille
Prøv også: Suppe med chili og peberfrugt
Sådan gør du:
Suppe:
Skær brødet i skiver og hæld olien over. Lad det trække, mens resten klargøres: Rens alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og kør, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med salt og peber. Sæt suppen i køleskabet, helst 1 time. Blend suppen med isterninger inden servering, hvis den ikke er kold nok.
Tilbehør:
Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie over og rist det sprødt i en 200° varm ovn i ca. 5 min. Tag det ud og gnid det med halve fed hvidløg. Drys brød og suppe med hakket persille.
Tilberedningstid:
Ca. 20 min. + evt. trækketid, heraf arbejdstid ca. 10 min.
Prøv også: Blomkålssuppe med rejer