Kold suppe af grøntsager

Kølig suppe til varme aftener

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

¼ ciabattabrød
1½ dl olivenolie
4-6 fed hvidløg
½ bdt. forårsløg
½ agurk uden skræl
1 pebermix (3 stk.)
500 g almindelige tomater
½ dl hvidvinseddike
Salt og peber
Evt. 8-10 isterninger

Tilbehør:

¾ ciabattabrød, olie
2 fed hvidløg, ½ potte persille


Prøv også: Suppe med chili og peberfrugt


Sådan gør du:

Suppe:

Skær brødet i skiver og hæld olien over. Lad det trække, mens resten klargøres: Rens alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og kør, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med salt og peber. Sæt suppen i køleskabet, helst 1 time. Blend suppen med isterninger inden servering, hvis den ikke er kold nok.

Tilbehør:

Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie over og rist det sprødt i en 200° varm ovn i ca. 5 min. Tag det ud og gnid det med halve fed hvidløg. Drys brød og suppe med hakket persille.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min. + evt. trækketid, heraf arbejdstid ca. 10 min.


Prøv også: Blomkålssuppe med rejer