Krydrede butterbeanfrikadeller

Velsmagende og sunde frikadeller uden kød? Ja, det kan lade sig gøre.

Foto: Jacob Ljørring, All Over Press m.fl.

14 portioner Frikadeller

Det skal du bruge:
300 g hvide butterbeans (limabønner)
2 løg 1 fed hvidløg
2 spsk. rapsolie
Salt og peber
2 dl rasp
1 æg
1 spsk. revet citronskal
1 dl hakket persille
1 dl hakket rød peber
Lidt rapsolie til stegning

Tilbehør 4 spsk. skyr

Sådan gør du:
Frikadeller:
Læg bønnerne i blød i rigeligt vand. Lad dem stå natten over i køleskab. Hæld vandet fra og kog bønnerne i frisk vand med salt i ca. 1 time. Lad dem derefter dryppe helt af. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, uden at de tager farve. Kom bønner, løg, hvidløg, salt og peber op i en foodprocessor og kør, til alt er helt findelt. Tilsæt resten af ingredienserne og kør det hele sammen til en fars. Lad farsen stå i køleskabet i en time. Er farsen for blød til, at man kan forme den til frikadeller, røres mere rasp i. Steg frikadellerne på en stegepande i olien, til de er gyldne og sprøde.

Servér retten med salat og kogte grøntsager.

Energi pr. portion 118 kcal / 495 kJ Fedt: 2 gram Kulhydrat: 16 gram Protein: 6 gram Kostfibre: 0 gram

Prøv også: fedtfattig millionbøf

Læs også: 12 slanketips til snack og søde sager