Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • vegetar
  • Krydret porresuppe med butterdejslåg

Krydret porresuppe med butterdejslåg

Den krydrede porresuppe er en smagfuld variant af den klassiske løgsuppe, der især er kendt fra Frankrig og Italien. Porrer har en mere nuanceret smag end løg, og kombineret med krydderierne koriander og laurbær får du en suppe med en dyb og intens smag. Suppen kan tilberedes både med oksebouillon og hjemmekogt fond. Og den skal til sidst en tur i ovnen med et butterdejslåg.

Mail Print

Torsdag d. 24. januar 2013 - af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til krydret porresuppe med butterdejslåg

Opskriften rækker som hovedret til fire personer.

4 porrer
2 løg
1 helfed hvidløg
30 hvide peberkorn
1 tsk. stødt koriander
25 g smør
1 tsk. rørsukker
½ tsk. friskkværnet sort peber
4 laurbærblade
2 liter oksesuppe eller -bouillon
Lidt smør til suppeskålene
1 rulle frisk butterdej
1 æg
2-3 spsk. revet emmentaler


SE OGSÅ: LÆKKERT BRØD TIL SUPPEN


Fremgangsmåde til krydret porresuppe med butterdejslåg

Rens porrerne, så de er helt fri for sand, og snit dem fint. Brug både bund og top.

Snit løgene i små tern og hak hvidløget fint.

Opvarm en stor pande med høje sider, så den bliver middelvarm.

Hæld de hele hvide peberkorn på panden og rist dem i 1 minut.

Tilsæt koriander og rist videre i et ½ minuts tid. Tilsæt smørret og lad porreskiver, løg og hvidløg følge efter.

Skru ned til lavt blus under panden og rør i blandingen en gang imellem. Kunsten er at få porrer og løg til at karamellisere og blive søde ganske langsomt. Det kræver lidt tålmodighed, men læg stille ud og giv det tid. Først når grøntsagerne er faldet helt sammen, kan du begynde at give dem lidt mere varme, så de stille og roligt bruner en anelse. Det tager omkring 10 min.

Tilsæt nu sukker, sort peber og laurbærblade og lad pandens indhold simre i et par minutter, inden oksesuppe/-bouillon tilsættes.

Er din pande ikke stor nok til to liter, så skift til en gryde undervejs. Lad suppen småkoge i 10 min.

Smør kanten af fire ovnfaste kopper eller suppeskåle hver på ½ liter med lidt smør, hæld suppe i, til den når ca. 2 cm fra kanten, og læg et tilskåret stykke butterdej over som låg.

Pensl forsigtigt dejen med sammenpisket æg og drys revet ost over, inden du sætter skålene i ovnen og bager dem ved 200° i 15-20 min. - til overfladen er sprød og flot gylden.

Servér suppen straks og gerne med lidt brød til.

Relaterede Artikler

Spanske pizzaer

Tiramisu

Linguine med sej, tomat og basilikum

Portionspizzaer med nye kartofler

Læs mere om

  • supper
  • italiensk mad
  • fransk mad
  • udenlandske retter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Kærlighed og god mad

På kagesafari i Paris

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Karrysuppe med torskespid

Spanske pizzaer

Mest læste

  • Jamie Olivers opskrift på pasta med friske asparges
  • Peberfrugtsuppe
  • Pirogger med spinat
  • Dahl - lækker indisk linseret der slanker
  • Calzone med hjemmelavet tomatsauce

Seneste nyt

  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00